Tarımsal ve endüstriyel faaliyetler noktasında ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olan pamuğumuzun en az %40’ı Urfa’da üretilmektedir. Eşsiz topraklarımızda yetişen beyaz altının üreticilerimize ve tüccarımıza bereketli olmasını diliyorum.


Teşvik ve Destekler

Üyelerimiz için Faydalanabilecekleri Teşvik ve Destekler

2021-2025 Kırsal Kalkınma Hibeleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar (KKYDP-14)

2021-2025 Kırsal Kalkınma Hibeleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar (KKYDP-14) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2020/24) (*)

2021-2025 Kırsal Kalkınma Hibeleri Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları (KKYDP-14)

2021-2025 Kırsal Kalkınma Hibeleri Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları (KKYDP-14) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA KIRSAL EKONOMİK ALTYAPI YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2020/25) (*)

2020 KIRSAL KALKINMA HİBELERİ BAŞLADI (KKYDP-14)

2020 KIRSAL KALKINMA HİBELERİ BAŞLADI (KKYDP-14) KKYDP14 Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Verilmesi Esasları Belirlendi (*)

Tarım ve Orman Bakanlığına Ait Tüm Hibe ve Destekler

Tarım ve Orman Bakanlığına Ait verilen Tüm Destekler ilgili Bağlantıda Mevcuttur. İyi Tarım Uygulamaları Desteği. Toprak Analizi Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği

Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Bu programla, üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, Türkiye’de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye’de uygulamayı taahhüt eden kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Programın uygulama esaslarında; Müşteri Kuruluş olarak anılan özel sektör kuruluşu ve Yürütücü Kuruluş olarak anılan üniversite ya da kamu araştırma merkez ve enstitüsü bir İşbirliği Sözleşmesi imzalayacaktır. Bu sözleşme çerçevesinde Yürütücü Kuruluş tarafından yapılacak; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi projesi TÜBİTAK ve Müşteri Kuruluş tarafından finanse edilecektir.

TÜBİTAK Patent Destek Programı

,TÜBİTAK Patent Destek Programı, ülkemiz kaynaklı ulusal ve uluslararası patent başvuru sayısının artırılması ve ülkemizdeki patent sayısının artırılmasını hedeflemektedir.

Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı, TÜBİTAK Tarafından Yürütülecektir

Sanayi Tezleri (San-Tez) programı; “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Yürütülen Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile Sanayi Tezleri (San-Tez) Programının Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Tarafından Yürütülmesine İlişkin Protokol” uyarınca Kurumumuza devredilmiştir.

Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini D.P.

Kamu kurumları tarafından tespit edilen sorunların çözümüne ve/veya ihtiyaçlara yönelik olarak ilan edilen çağrılara üniversiteler, kamu Ar-Ge birimleri ve özel kuruluşların bilgi birikimi, yetişmiş insan gücü ve alt yapı imkanları kullanılarak sunulan Ar-Ge nitelikli projeler desteklenmektedir.

TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı

Projelere program kapsamında sağlanacak desteklerle KOBİ’lerin, teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmaları, sistematik proje yapabilmeleri, katma değeri yüksek ürün geliştirebilmeleri, kurumsal araştırma teknoloji geliştirme kültürüne sahip olmaları, ulusal ve uluslararası destek programlarında daha etkin yer almaları hedeflenmektedir.

TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Program ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma- teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Desteklenecek projelerin belirlenmesinde, başvuran firmaların (varsa) daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde edilen çıktı ve etkileri, alternatif kamu dışı fon kaynaklarından faydalanma girişimleri (özellikle Avrupa Birliği Çerçeve Programlarına yapılan başvurular) ve proje konusunun öncelikli alanlarda olması hususları da göz önünde bulundurulacaktır.

Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı

TÜBİTAK 1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programının amacı, Türk bilim insanlarının araştırma niteliklerinin yükseltilmesi ve Ülkemizin belirli bilim ve teknoloji alanlarında küresel çekim merkezi olmasının sağlanmasıdır.

TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Programın amacı, uluslararası Ar-Ge ve yenilik projeleri yapan Türkiye’de yerleşik kuruluşlara sağlanacak destekle, ülkemizdeki teknik yeterliliğin ve bilgi birikiminin artırılması, kuruluşların uluslararası teknoloji birikimine erişiminin ve teknoloji transferinin sağlanması, edinilen teknolojik bilgi ve deneyimin kuruluş bünyesinde içselleştirilerek, özgün teknolojilerin geliştirilmesinde ivme kazandırıcı ve yönlendirici bir etken olması ve kuruluşların uluslararası pazarlarda yer almasına katkı sağlamasıdır.

Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Desteği

Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Markalaşma Desteklenmesine ilişkin olarak aşağıda yer alan linklerden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği

Yurt Dışı Pazar Araştırması, Rapor, Danışmanlık, İleri Teknolojili Şirket ve Marka Satın Alma, Sektörel Ticaret Heyetleri, Alım Heyetleri destekleri

Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri

Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ihracata yönelik devlet yardımları, yurtdışına açılma sürecinde firmalarımıza destek sağlanmasını amaçlayan bütünsel bir bakış açısıyla sürdürülmektedir. Desteklerde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma olmak üzere üç olgunluk seviyesi bulunmaktadır.

}
Toplam 15 kayıt bulundu. Şuan 1 . sayfadasınız. 1 ile 15 arası kayıtlar gösteriliyor.